News

Share
7/29/2024

Raad van Moslimouderen: Sportevenementen Moeten Culturele Diversiteit en Wederzijds Respect Vieren, en Overtreding van Religieuze Symbolen en Overtuigingen Vermijden

De Raad van Moslimouderen, voorgezeten door Zijne Eminentie Prof. Dr. Ahmed Al-Tayeb, de Grootimam van Al-Azhar, veroordeelt de scènes waarin profeet Jezus Christus (vrede zij met hem) op een manier wordt afgebeeld die als respectloos en beledigend wordt beschouwd voor de hoge status van het profeetschap en het kwetsen van de gevoelens van gelovigen in religies, ethiek en hoge menselijke waarden tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De Raad bevestigt opnieuw het voortdurende afwijzen van alle pogingen om religieuze symbolen, overtuigingen en heiligheden te schaden.

In een verklaring benadrukte de Raad van Moslimouderen dat sportevenementen zouden moeten dienen als platforms voor het vieren van culturele diversiteit en het bevorderen van wederzijds respect onder mensen. Het waarschuwde tegen het gebruik van dergelijke gelegenheden om religieuze beledigingen te normaliseren, destructieve maatschappelijke trends te promoten die afwijken van de menselijke natuur, en levensstijlen op te leggen die in strijd zijn met gezonde menselijke waarden.

De verklaring benadrukte ook dat het Document over Menselijke Broederschap - ondertekend door de Grootimam van Al-Azhar Zijne Eminentie Prof. Dr. Ahmed Al-Tayeb en Zijne Heiligheid Paus Franciscus, Paus van de Katholieke Kerk, in Abu Dhabi in 2019 - oproept aan wereldleiders, beleidsmakers, denkers, filosofen, religieuze figuren, kunstenaars, mediaprofessionals en creatievelingen van over de hele wereld om alle vormen van culturele en morele achteruitgang tegen te gaan. Het dringt er bij hen op aan de waarden van rechtvaardigheid, goedheid, vrede, menselijke broederschap en co-existentie opnieuw te ontdekken en te bevorderen als essentiële levenslijnen voor de mensheid, en om te streven naar het wereldwijd verspreiden van deze waarden.

Related

News

Our newsletter